אוכל רחוב בפיליפינים - חגיגה של טעמים וצבעים
הפיליפינים, ארכיפלג המורכב מיותר מ-7,000 איים, מציעה למבקרים חוויה קולינרית מיוחדת במינה, ואוכל הרחוב המקומי הוא מה שהופך את החוויה הזו לבלתי נשכחת. אוכל הרחוב הפיליפיני הוא תערובת ייחודית של מסורות קולינריות מקומיות יחד עם השפעות ספרדיות, סיניות ואמריקאיות. המגוון העצום של המנות והטעמים בשווקי הרחוב משקף את המגוון התרבותי הרחב של המדינה.
חוויה קולינרית שמחברת אנשים
אוכל הרחוב בפיליפינים אינו רק עניין של טעמים, אלא גם של תרבות, מפגש ואותנטיות. שווקי האוכל המקומיים מציעים למבקרים הזדמנות להתחבר לאנשים, לחוות את התרבות המקומית ולעצור לרגע בתוך התנועה הסואנת של הערים הגדולות כמו מנילה או סבו. המקומיים גאים במאכלים שלהם, ושמחים לשתף את התיירים בהנאה.
מעוניינים בעזרה בתכנון טיול בפיליפינים? צרו איתנו קשר >>
בין אם אתם חובבי אוכל הרפתקנים או מעדיפים לטעום מנות מוכרות יותר, האוכל הפיליפיני מציע לכל אחד משהו ייחודי. בטיול הבא שלכם לפיליפינים, אל תשכחו להקדיש זמן לטעום מהאוכל המקומי בדוכני הרחוב – חוויה שלא תשכחו במהרה.מעוניינים בעזרה בתכנון טיול בפיליפינים? צרו איתנו קשר >>
ישנם הבדלים משמעותיים בין אוכל הרחוב במנילה לבין אוכל הרחוב באיי פלאוון, סבו ובוהול למשל. אלו נובעים מהבדלים תרבותיים, גיאוגרפיים והעדפות מקומיות.
מנילה היא עיר בירה רב-תרבותית ובה השפעות קולינריות מגוונות, כולל השפעות סיניות, אמריקאיות, ספרדיות ועוד. בגלל הגיוון הזה, אוכל הרחוב במנילה עשוי לשלב סגנונות שונים של בישול, כמו נודלס מוקפץ בסגנון סיני או טעמים מערביים. המנות עשירות יותר במרכיבים ומסורות מאזורים שונים בפיליפינים.
בפלאוון, לעומת זאת, אוכל הרחוב הוא יותר מקומי ופשוט יותר מבחינת טעמים ומרכיבים, ומשקף את מסורות הדייג והחיים הקהילתיים של האי.
בנוסף, בשל היותו יעד תיירותי פופולרי, ייתכן שתמצאו שם גם גרסאות מותאמות לתיירים של מנות מקומיות, עם דגש על מצרכים טבעיים ואורגניים מהאזור.
אוכל הרחוב באי סבו ובאי בוהול מציע חוויות שונות המבוססות על מאפיינים גיאוגרפיים ותרבותיים ייחודיים לכל אי, אם כי שניהם שייכים לאותו אזור (המחוזות הוויזאיים), וניתן למצוא ביניהם קווי דמיון. עם זאת, קיימים כמה הבדלים חשובים במנות המאפיינות כל אי.
אז בואו נעשה היכרות עם כמה מאכלי רחוב המאפיינים את הפיליפינים
מנילהBalut – הביצה המפורסמת (או המפחידה) - ביצת ה"קינדר" של הפיליפינים
כמעט כל תייר שמבקר בפיליפינים נתקל בבלוט – מאכל פיליפיני מסורתי שבו מבשלים ביצת ברווז עם עובר בתוכה. זו אחת המנות המסקרנות ביותר, בעיקר בשל ההלם התרבותי שהיא מעוררת. לא כולם ימהרו לטעום את המנה הייחודית הזו, אך המקומיים נשבעים שזהו מקור טוב לחלבון עם טעם עמוק ומיוחד.איפה אפשר למצוא את זה? בעגלות רחוב בשדרות רוחס או בשוקי הלילה.
Isaw – קבב מעיים על האש
אחד המאכלים הפופולריים ביותר הוא "איזאו" – שיפוד של מעיים עוף או חזיר שנצלה על הגריל ומוגשים עם רוטב חומץ וחריף. זוהי מנה שהפכה לסמל תרבותי מקומי בערי הפיליפינים, ומדובר בסוג של "נשנוש רחוב" מצוין שיתן למצוא כמעט בכל פינה.איפה אפשר למצוא את זה? שוק פירות הים בפאסאי ודוכני האוכל ההומים.
Banana Cue – ממתק רחוב מטוגן
אם אתם מחפשים משהו מתוק, נסו את ה-Banana Cue – בננות מזן מקומי שמטגנים אותן בשמן עמוק עם קרמל חום, ולאחר מכן משחילים על שיפוד. החטיף הזה אהוב על המקומיים בשל המתיקות הנפלאה שלו, והוא מושלם כחטיף קל באמצע היום.איפה אפשר למצוא את זה? כמעט לכל מוכר אוכל רחוב במנילה יהיה קוביית בננה בהישג יד, אבל זה נפוץ במיוחד בסביבת שוק קוויאפו והרובע הסיני (בינונדו)
Taho – הפינוק המתוק של הבוקר
טאהו היא מסורת בוקר,בבקרים הפיליפיניים תגלו את מוכרי ה-Taho צועקים "Tahoooo" ברחובות, ומוכרים את המנה החמה והמתוקה הזו. מדובר בשילוב של טופו רך עם סירופ סוכר חום ו"סאגו" (פניני טפיוקה). Taho הוא ארוחת בוקר מועדפת, במיוחד בזכות המרקם הרך והמתוק שלו, שקל לאכול אותו תוך כדי טיול.איפה אפשר למצוא את זה? לעתים קרובות רואים את הרוכלים באזורי מגורים, פארקים וקניונים חיצוניים כמו גרינבלט וקניון SM Mall of Asia.
Halo-Halo – הקינוח שמשמעות שמו היא "לערבב"
לא ניתן לדבר על אוכל רחוב בפיליפינים בלי להזכיר את ה-Halo-Halo. מדובר בקינוח המשלב מרכיבים רבים, המקומיים נוהגים להגיד שהשף מכין את ההאלו-האלו מכל הדברים המתוקים שנמצאים במטבח באותו יום: קרח כתוש, חלב ממותק, סוכריות ג'לי, פירות טרופיים, שעועית מתוקה ולעיתים גם גלידה. השילוב הייחודי של מרקמים וטעמים יוצר חוויה מרעננת ומתוקה במיוחד, המתאימה לימים חמים.איפה אפשר למצוא את זה? בכל מקום….
Kwek-Kwek – ביצים בציפוי פריך
עוד כוכב פופולרי בדוכני הרחוב הוא ה-Kwek-Kwek – ביצי שליו קשות, מצופות בבלילה כתומה ועמוקה ומטוגנות בשמן עמוק. המנה מוגשת לצד רוטב חומץ חריף או מתוק, והיא אהובה על מבוגרים וילדים כאחד בזכות השילוב המושלם בין פריכות לחמיצות.איפה אפשר למצוא את זה? תוכלו לזהות מוכרי קוואק-קווק בפארק Luneta או מחוץ לאזור כנסיית קוויאפו, במיוחד בשעות אחר הצהריים המאוחרות.
כדורי דגים וכדורי קלמארי - Fish Balls and Squid Balls
אלו הם מאכלי הרחוב הפיליפיניים המובהקים - סבירים, טעימים וזמינים באופן נרחב. כדורי דגים וכדורי קלמארי עשויים מדגים או קלמארי טחונים, מעוצבים לצורות עגולות ומטגנים במקום עמוק. החלק הטוב ביותר הוא בחירת רוטב הטבילה שלך: מתוק, חריף או על בסיס חומץ.איפה אפשר למצוא את זה? Intramuros ואזור Malate פופולריים עבור עגלות רחוב המגישות כדורי דגים טריים וכדורי קלמארי מטוגנים.
Lechon – מלך הבשרים
בפיליפינים, ה-Lechon – חזיר צלוי שלם – נחשב למלך הבשרים. אמנם לא מדובר במאכל רחוב יומיומי, אך באירועים מיוחדים כמו חגיגות, ניתן לראות דוכנים שמוכרים חתיכות מהבשר הפריך והעסיסי. הטעם העמוק של ה-Lechon הוא משהו שמבקרים רבים לא שוכחים במהרה.איפה אפשר למצוא את זה? חפשו דוכני lechon manok בשכונות כמו טונדו או ארמיטה, בהן צולים תרנגולות שלמות ונמכרות טריות.
אוכל רחוב באי פלאוון ובאל-נידו
פלאוון, אי טרופי המוקף באוקיינוס, מתאפיין בשפע של דגים ופירות ים טריים. ברחובות פלאוון תמצאו הרבה מנות מבוססות על דגים, צדפות, דיונונים ועוד. דוכנים בפלאוון עשויים להציע sinugba (דגים בגריל), kinilaw (סלט דגים נא בסגנון סביצ'ה), seafood skewers (שיפודי פירות ים), שמבוססים על דגה טרייה שנלכדה בקרבת המקום ובאותו היום.אוכל הרחוב באי הוא יותר מקומי ופשוט יותר מבחינת טעמים ומרכיבים, ומשקף את מסורות הדייג והחיים הקהילתיים של האי. בנוסף, בשל היותו יעד תיירותי פופולרי, ייתכן שתמצאו שם גם גרסאות מותאמות לתיירים של מנות מקומיות, עם דגש על מצרכים טבעיים ואורגניים מהאזור.
בפלאוון ישנן מנות מסורתיות שמקורן בתרבויות הילידים המקומיים, כמו הקבוצות האתניות Batak ו-Tagbanwa. מנות מסוימות המבוססות על צמחי תבלין מקומיים, עשבים ופירות ים שלא בהכרח נפוצים במקומות אחרים בפיליפינים, הן חלק מהייחוד של אוכל הרחוב באי. המנה המיוחדת ביותר היא אולי Tamilok – תולעי עץ ימיות, הנחשבות למעדן מקומי.
אוכל הרחוב באי סבו ובאי בוהול מציע חוויות שונות המבוססות על מאפיינים גיאוגרפיים ותרבותיים ייחודיים לכל אי, אם כי שניהם שייכים לאותו אזור (המחוזות הוויזאיים), וניתן למצוא ביניהם קווי דמיון. עם זאת, קיימים כמה הבדלים חשובים במנות המאפיינות כל אי:
אוכל רחוב באי סבו
סבו ידועה כ"עיר המלכה של הדרום", והיא מציעה סצנה קולינרית ייחודית, שבה אחד הדגשים הבולטים הוא על בשרים צלויים וגריל.Lechon - לצ'ון
אחד המאכלים המפורסמים ביותר של סבו הוא לקשון, חזיר שלם הנצלה באיטיות על גריל פחמים. הלצ'ון של סבו נחשב לטוב ביותר בפיליפינים בזכות השימוש בתבלינים מקומיים ובטכניקות הצלייה הייחודיות המקנות לו עור פריך ובשר עסיסי. זה מאכל שמוגש לרוב באירועים חגיגיים, אך ניתן למצוא אותו גם ברחובות בדוכנים המוכרים מנות חתוכות ישירות מהחזיר הצלוי.Puso (פוסו)
פוסו, או hanging rice, הוא אורז מבושל ארוז בתוך עלי דקל ארוגים. מדובר במנה מאוד פופולרית לצד מנות גריל. הדוכנים של פוסו קיימים בכל מקום ברחבי סבו, והוא נפוץ מאוד גם בקרב מטיילים בשל קלות האחסון והנשיאה שלו.Ngohiong (נגוהיונג)
נגוהיונג הוא חטיף מטוגן דמוי אגרול, אך עם טעמים ייחודיים שמקורם בהשפעות סיניות. במילוי יש תערובת של ירקות, תבלינים חזקים, ואפילו לפעמים חזיר. מנה זו פופולרית מאוד בסבו והיא מהווה אחת מהחטיפים העיקריים הנמכרים ברחוב.Larsian Barbecue
שוק Larsian בסבו ידוע כמרכז של אוכל רחוב המתמקד בשיפודי בשר על האש. דוכנים מציעים מגוון רחב של בשרים כמו עוף, חזיר ודגים, אשר ניצלים על גריל פחמים, ומוגשים עם רטבים שונים. האווירה בשוק הזה היא חגיגית, והוא מושך אליו תיירים ותושבים מקומיים כאחד.אוכל רחוב באי בוהול
בוהול מציעה סצנה שקטה ורגועה יותר של אוכל רחוב, אך עדיין תמצאו שם מאכלים ייחודיים שמקורם בתרבות המקומית של האי.Calamay (קלמאיי)
הקלמאיי של בוהול הוא אחד המאכלים המקומיים המוכרים ביותר. זהו קינוח העשוי מאורז דביק, סוכר וקוקוס, הנארז בקונכיות קוקוס ליצירת מרקם דביק ומתקתק. תיירים ותושבים מקומיים כאחד אוהבים לרכוש קלמאיי כמזכרת או כמתוק מהיר.
Chorizo de Bohol (צ'וריסו דה בוהול)
בוהול ידועה בזכות הנקניקיות המתוקות שלה, צ'וריסו דה בוהול. אלו נקניקיות קטנות ומתוקות אשר צלויות על גריל, ומוגשות לעיתים על שיפודים. הן נבדלות מהנקניקיות הספרדיות-פיליפיניות הפופולריות במקומות אחרים בזכות תיבול ייחודי המשלב טעמים מתוקים ומלוחים.
Seafood (פירות ים)
כמו כל אי בפיליפינים, בוהול מתגאה במנות פירות ים טריים, אך כאן אפשר למצוא יותר התמקדות במאכלים פשוטים על טהרת המרכיבים הטבעיים. שווקי האוכל המקומיים, במיוחד באזורים תיירותיים כמו Panglao, מציעים מגוון רחב של דגים, דיונונים, וצדפות המוגשים בגריל או בצורות הכנה פשוטות אחרות.
Binignit (ביניגניט)
בוהול היא מקום מצוין לטעום את ביניגניט, מנה מתוקה ומרקית העשויה מחלב קוקוס, סאגו (כדורי טפיוקה) ושורשים שונים כמו בטטות וטארו. מדובר במנה שנפוצה במיוחד במהלך תקופת הפסחא, אך ניתן למצוא אותה גם במהלך השנה בדוכנים מסוימים.
ולסיום…… עוף מטוגן - הרבה - והעיקר שיהיה עוף….ומטוגן
סצינת העוף המטוגן בפיליפינים היא חלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית המקומית, והיא בולטת מאוד גם כאוכל רחוב פופולרי וגם במסעדות המהירות ברחבי המדינה. עוף מטוגן בפיליפינים מתאפיין בפריכות ייחודית ובמגוון טעמים, שמשלבים השפעות מקומיות ובינלאומיות.להלן כמה היבטים מרכזיים בסצינת העוף המטוגן בפיליפינים:
אין לדבר על עוף מטוגן בפיליפינים מבלי להזכיר את שתי הרשתות הפופולריות ביותר במדינה:
- Jollibee רשת המזון המהיר המקומית הגדולה ביותר בפיליפינים, ידועה בזכות מנת העוף המטוגן שלה המכונה Chickenjoy. Chickenjoy הוא עוף מטוגן פריך מבחוץ, רך ועסיסי מבפנים, מוגש עם רוטב גרייבי ומנות צד כמו אורז או פירה. Jollibee הפכה לאייקון לאומי, ולמנה זו יש קהל מעריצים אדוק.
- Mang Inasal: רשת המזון המתמחה בעוף בגריל בסגנון פיליפיני, אך היא מציעה גם גרסאות של עוף מטוגן המוגשות עם רטבים מסורתיים כמו סויה עם קלמנסי (סוג של לימון מקומי). עוף Mang Inasal מפורסם בזכות הפריכות והשימוש במרינדות עשירות בתבלינים מקומיים.
עוף מטוגן ברחוב – Fried Chicken Stalls
עוף מטוגן הוא גם מאכל רחוב נפוץ ביותר בפיליפינים, והוא נמכר בדוכנים קטנים לצד הדרכים והשווקים. הגרסאות הרחוביות של עוף מטוגן בפיליפינים לרוב מתובלות בתבלינים פשוטים, ונמכרות על שיפודים או בחתיכות גדולות, המוגשות עם אורז או לחמניות מקומיות (פנדסל).Isaw Manok: זהו סוג של עוף מטוגן פחות שגרתי הנמכר ברחוב, הכולל מעי עוף מטוגן או על האש. Isaw הוא מאכל רחוב פופולרי, כאשר המעי מסודר על שיפוד, מתובל ונצלה בגריל או מטוגן בשמן עמוק.
תכננו את החופשה שלכם עם FlyEast!
רוצים חופשה מושלמת בלי לדאוג לפרטים הקטנים? צוות FlyEast בסניף הפיליפינים מתמחה בתכנון מסלולים למשפחות ויכול לעזור לכם בבחירת מלונות, טיסות פנימיות ואטרקציות. פנו אלינו עוד היום ותנו לנו לתכנן לכם טיול בלתי נשכח!
הכתבה נכתבה באמצעות צוות Flyeast בפיליפינים. הכירו את הצוות >>
הכתבה נכתבה באמצעות צוות Flyeast בפיליפינים. הכירו את הצוות >>